Chicklit: Jennifer Crusie – “Voor deze keer”

Onlangs schreef ik een artikel waarin ik jullie boekentips gaf voor deze vakantie. Eén van de boeken die ik toen aanraadde, was “Voor deze keer” van Jennifer Crusie. Vandaag wil ik jullie iets meer kennis laten maken met dit boek…

Synopsis: Andie wil haar eerste huwelijk zo snel mogelijk vergeten en opnieuw trouwen. Haar ex vraagt haar om een laatste gunst. Als pasbenoemd voogd van twee weeskinderen zoekt hij dringend een oppas. De kleine Alice en Carter hebben al drie nanny’s tot waanzin gedreven. Andie stemt toe en het wordt één grote puinhoop. De kinderen wonen in een griezelig oud huis met een helleveeg van een huishoudster. Wat volgt is een hilarisch avontuur inclusief bemoeizieke geesten, een geïrriteerd medium, Andies tarotkaart lezende moeder en bananencake. (cosmox.be)

Photobucket

Mijn mening? In “Voor deze keer” maken we kennis met Andie, die na tien jaar voor eens en voor altijd het verleden achter zich wil laten. Daarom brengt ze een bezoekje aan haar ex-man North om hem duidelijk te maken dat ze alle banden met hem wil verbreken. Maar dan doet deze haar een laatste voorstel waar Andie moeilijk nee tegen kan zeggen; hij vraagt haar om op twee kindjes te passen waar hij voogd van is. Ze zitten alleen in een huis… dat spookt!

Van het moment dat Andie in dit huis aankomt, begint ze aan een avontuur waar ze van de ene verbazing in de andere valt. Alhoewel Andie totaal niet in spoken gelooft, moet ze haar mening herzien wanneer ze er oog in oog mee komt te staan. Als je denkt dat deze spoken het meest bizarre element vormen in dit verhaal, ben je helemaal fout. Op een bepaald moment lijkt het verhaal een beetje over the top te gaan, maar niet zo erg dat ik me eraan begon te ergeren.

Het verhaal vraagt er misschien ook een tikkeltje om, want wat wil je als je er spoken en bemoeizieke geesten bijhaalt? Wonder boven wonder geloofde ik op de één of andere manier wel wat ik aan het lezen was. Het verhaal zelf leest makkelijk weg, wordt op geen enkel moment langdradig – wat ik vaak een minpunt vind bij andere chicklits – en je zou het boek het liefst in één dag uitlezen. Het is zowel grappig, griezelig, bizar als romantisch. Kortom, Voor deze keer is een perfecte combinatie voor een chicklit pur sang! (link naar mijn recensie)

Jennifer Crusie – “Voor deze keer”
ISBN: 9789044329759
Aantal pagina’s: 368
Te koop op cosmox.be, prijs: € 17,95 (géén verzendkosten)

Welke boeken heb jij deze zomer al gelezen?

Related posts:

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!