Chicklit: “Wie anders?” – Cecily Von Ziegesar.

Photobucket

Wie kent Cecily Von Ziegesar niet? Deze bekende schrijfster van de “Gossip girl”-reeks is één van mijn favoriete schrijfsters in het chicklit genre. In dit artikel vertel ik jullie mijn mening over het nieuwste boek uit de “Gossip girl”-serie “Wie anders?”.

Photobucket

Synopsis: Gossip Girl, over de levens van tieners op een van de meest prestigieuze privé-scholen van New York. Scherpe humor, intrigerende hoofdpersonen en het nodige melodrama doen je op het puntje van je stoel zitten en maakt dat Gossip Girl dé it-girl is van de chicklit.

Mijn mening? “Wie anders?” is alweer het twaalfde deel uit de Gossip girl-boekenreeks geschreven door Cecily Von Ziegesar. Net zoals in de vorige boeken maken de chicks en boys van de Upper East Side in New York een heleboel avonturen mee. Zo staan Blair, Serena en Nate op het punt om naar Yale University te vertrekken. Of toch niet? En Dan’s familie is helemaal happy nu blijkt dat hij voor hetzelfde geslacht valt. Maar Dan daarentegen is daar nog niet zo zeker van. Je hoort het al, Gossip Girl had opnieuw haar handen vol met dit zootje ongeregeld!

Uiteraard kan je de boeken van “Gossip Girl” geen hoogstaande literatuur noemen. Ik beschouw het eigenlijk als puur leedvermaak. Een leuk ontspannend boek tijdens het studeren. Even verstand op nul en wegdromen met de gedetailleerde beschrijvingen over Jimmy Choo schoenen, Chanel lipstick en Gucci jurken. Want inderdaad, als het over fashion en beauty gaat, weten de meiden van de Upper East Side waar ze het over hebben! Ik ergerde me wel aan de vele schrijffouten die ik in het boek tegenkwam.

Photobucket

Ondanks het feit dat dit het twaalfde boek is van de reeks en er dus een hele grote verhaallijn aan vooraf gaat, was ik onmiddellijk mee met het verhaal. Ik heb de eerste drie boeken van deze reeks gelezen, maar de rest ertussen niet. Geen enkel probleem, want ik merk dat er hier en daar wel verwezen wordt naar het verleden (de verhaallijnen in de voorgaande boeken) en dit zorgt ervoor dat het totaalplaatje steeds klopt.

Ik ben zelf een grote fan van de serie “Gossip girl” op televisie, maar de boekenreeks staat ondertussen helemaal los van die op de tv. Op sommige momenten was het niet makkelijk om beide uit elkaar te houden en ik betrapte mezelf erop dat ik ze ook met elkaar begon te vergelijken. Maar ik moet toegeven, de verhaallijn in de boekenreeks begint stilaan op te raken. Het lijkt erop dat er toch bijna een einde mag gaan komen aan deze reeks… Want, Gossip girl, I want to keep on loving you… (link naar recensie)

Cecily Von Ziegesar – “Wie anders?”
ISBN: 9789025745196
Aantal pagina’s: 272
Te koop op www.cosmox.be, prijs: € 9,95 (géén verzendkosten)

Related posts:

Comments

  1. Mieke says:

    Netjes geschreven! :)
    Alleen; volgens mij is het Dans ouders ipv Dan’s ouders! Zijn naam eindigt namelijk niet op een klinker! :)

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!