Exclusief bij Parfuma – Atelier Cologne

Photobucket
Vroeger gaf ik niet zo om parfum. Ik had een handvol geurtjes waar ik uit kon kiezen en dat was voor mij voldoende. Snel wat parfum opdoen and ready to go. Maar zoals dat gaat bij een beautyblog word je op een gegeven moment ietwat verplicht om je in bepaalde zaken te gaan verdiepen. Zo begon dat bijvoorbeeld een jaar geleden met parfum. Ik zocht eenvoudigweg de noten op van de parfums die ik bezat. Vervolgens ging ik naar de parfumerie en snoof aan alle geurtjes tot mijn neus geen enkele geur meer kon onderscheiden. En stilletjes aan raakte ik bekend met de verschillende parfumhuizen. Eén van de parfumhuizen dat ik nog maar net heb ontdekt is “Atelier Cologne”. Dit huis maakt heerlijke colognes met karakter. De collectie bevat vijf verschillende geuren: Orange Sanguine, Grand neroli, Bois Blonds, Trèfle Pur en Oolang Infini. Ik overloop deze vandaag graag met jou!

Orange Sanguine

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Geur?
Een frisse en energieke uitbarsting van rijpe geplette zoete bloedappelsienen en de bittere sinaasappelschil met sensuele noten van geranium.

Noten?
Top: Bloedappelsien, Bittere appelsien
Hart: Jasmijn, Geranium uit Zuid-Afrika
Basis: Amberhout, Tonkabonen, Sandelhout

Grand neroli

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Noten?
Top: Marokkaanse neroli, Citroen, Siciliaanse bergamot, Petitgrain
Hart: Perzische galbanum, Mos, Berkenblad
Basis: Musk, Amber, Vanille uit Madagaskar

Bois Blonds

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Geur?
Een verfijnd en toch ondeugend elixir verstrengelt uniek en kostbaar hout en wierook met sensuele oranjebloesem en vetiver.

Noten?
Top: Tunesische neroli, Roze peper
Hart: Marokkaanse oranjebloesem, Wierook
Basis: Blond hout, Musk, Haïtiaanse vetiver

Trèfle Pur

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Geur?
Een landschap van vitaliteit omringt door vioolblaadjes in de groene bossen, vers gemaaid gras en bedauwde aarde.

Noten?
Top: Bittere sinaasappel, Kardemom, Basilicum
Hart: Klaver, Vioolblaadjes, Tunesische neroli
Basis: Patchouli mos, Musk

Oolang Infini

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Geur?
Een aanwezige, mysterieuze geur van blauwe thee en bergamot in de warmte van de rook en leder.

Noten?
Top: Bergamot, Tunesische neroli
Hart: Oolang thee, Jasmijn bloemblaadjes, Blond leder
Basis: Tabaksbloem, Gaiac hout, Haïtiaanse vetiver

Photobucket

De colognegeuren doen mij echt terugdenken aan die tijd van vroeger… Wanneer ik bij mijn grootouders verbleef en mijn grootmoeder wat heerlijke parfum op zich deed. Heerlijk nostalgisch. Maar tegelijkertijd hebben deze geuren ook een alledaags kantje. Speciaal! Mijn favoriet? Ik vind ze alle vijf een eigen heerlijke geur hebben, maar als ik er eentje moet kiezen, dan ga ik voor de heerlijk fruitige en frisse Grand neroli. Deze is tevens een mix van mijn favoriete noten!

Welke geur spreekt jou het meeste aan?

Meer info en prijzen vind je op www.parfuma.com

Related posts:

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!