Hoe geraak ik de examenperiode door? + leuk nieuwtje!

Photobucket

Ik krijg zo vaak de vraag hoe ik een examenperiode door geraak bij de warmste temperaturen. Wel, ik heb enkele hulpmiddeltjes die ervoor zorgen dat ik op mijn kamertje achter mijn bureau niet helemaal wegsmelt. Soms probeer ik wel eens buiten te leren, maar vaak is er te veel lawaai – de buur gaat dan net zijn gras afrijden – of is het gewoon niet praktisch aangezien ik nogal veel m’n laptop nodig heb. Zodus ben ik aan mijn bureau gekluisterd van 20 mei tot 26 juni. Wat ik standaard gebruik tijdens de examenperiode? Dat lees je in dit artikel!

 • Peppermint Cooling Foot Spray van The Body Shop: Even spray’en op mijn voetjes en ik heb onmiddellijk een heel fris gevoel. Het blijft niet lang duren, maar dat kleine opkikkertje helpt me weer even verder.
 • Tea Tree Water van LUSH: Hier schreef ik reeds een review over. Ik blijf de toners van LUSH gewoon heel goed en verfrissend vinden. Het enige nadeel is misschien dat je het niet rechtstreeks op je gezicht kan spray’en, omdat de spray iets te veel spray’t in één lijn. Pssst… Zoals je in de titel reeds kon lezen, heb ik trouwens heel leuk nieuws! LUSH zal namelijk een nieuwe winkel openen. In GENT!!! Dank u wel God, om mijn smeekbeden te aanhoren! De winkel zal gevestigd zijn op de Langemunt.
 • Boost Inhalator met 4 essentiële oliën van Puressentiel: “Wanneer we het beste van onszelf moeten geven, laten we ons in geen geval overvallen door ongewenste vermoeidheid. De handige, praktische en doelgerichte Puressentiel® Stress, Inhalator met 4 essentiële oliën is er om het energietekort meteen tegen te gaan. Ceylonkaneel, Pepermunt, Rozemarijn en Eucalyptus werden geselecteerd om hun bewezen energiegevende weldaden. Verenigd in deze «energiebooster» wekken zij opnieuw vitaliteit op en bevorderen de intellectuele en fysieke inspanningen.” Heel handig om mee te nemen naar een examen! Je inhaleert vier seconden per neusgat en je voelt een lichte tinteling als gevolg.
 • Oi! You throbhead headache relief balm van Anatomicals: Deze balm kocht ik enkele maanden geleden en ik vind hem heel efficiënt. Zeker voor de zomermaanden gebruik ik hem ook gewoon op m’n slapen als ik geen hoofdpijn heb. De peppermint die erin verwerkt zit, zorgt namelijk voor een verfrissend gevoel. En wanneer ik hoofdpijn heb, verlicht hij deze. Eén groot nadeel is wel dat je het potje altijd rechtop moet laten staan, omdat de substantie redelijk olieachtig is (er licht altijd een laagje olie op). Ik kan hem bijgevolg dus niet meenemen in m’n handtas, want dan gaat ie olie lekken.
 • Strawberry lip balm van Rosebud: Hier heb ik al meerdere keren over geschreven. Rosebud is en blijft mijn favoriete lipbalsem.
 • Stress Roller met 12 essentiële oliën: “Een beetje stress is nodig om te presteren. Maar een teveel aan stress kan averechts werken en onze krachten aantasten. Om de druk meteen te verminderen, gebruik je Puressentiel® Stress, Roller met 12 essentiële oliën. Lavendel, Kamille en Ylang-ylang zijn kalmerende, ontspannende en angstwerende bestanddelen. Bij toepassing op de huid (op de slaap en de polsen) dankzij de masserende werking en bij diepe inademing, werkt de roller onmiddellijk rustgevend op cruciale momenten.” Deze neem ik ook altijd mee en wanneer ik een kleine paniekaanval voel opkomen – gebeurt nogal eens tijdens examenperiodes – wrijf ik een beetje van deze roller op m’n slaap en polsen en ga ik even rustig ergens zitten. Werkt tot hier toe prima voor mij.

Photobucket

En tenslotte deel ik graag een ander geheimpje van me. Ik heb jaren gezocht naar dé perfecte vitaminen. Eigenlijk was ik van mening dat geen enkele hielpen. Tot ik deze van Metastudent probeerde… Ik eet meer, kan langer op een dag doorleren, heb minder slaap nodig en blijf gewoon doorgaan. Ik neem ze nu al vier examenperiodes in en wanneer ik ze inneem, merk ik dat mijn lichaam en geest meer aankunnen dan voordien. Een toppertje! Al mijn vriendinnen nemen deze nu ook en ook zij zijn er tevreden over!

Je ziet, geen relatine of dergelijke drugsmiddeltjes voor mij. Ik houd het liever puur natuur! :) Nu ben ik zelf wel heel benieuwd…

Wat zijn of waren jouw hulpmiddelen tijdens de examenperiode?

De Oi! You throbhead headache relief balm van Anatomicals heb ik gekocht op beautybay.com en de producten van Puressentiel zijn te koop bij de apotheek (10,30 EUR Stress Roller en 6,30 EUR voor de Boost Inhalator). Meer informatie over de producten van Puressentiel vind je op hun website.

Related posts:

Comments

 1. Julie says:

  Veel succes met je examens! Ga er voor! En laat je niet afleiden door het mooie weer ;)
  Julie onlangs geplaatst..Make-up om bij te smullen!My Profile

 2. beauties says:

  ik gebruik geen hulpmiddeltjes :)
  beauties onlangs geplaatst..Diorific lipstick: rose boogie/flirty fuchsiaMy Profile

 3. Esmay says:

  Ja, daarmee kom je de examens wel door haha!
  Esmay onlangs geplaatst..PERSOONLIJK : dit ben ik & vakantiegangerMy Profile

 4. Tess says:

  ik las het vandaag ook: een nieuwe lush in de lange munt! Feest! maar wel slecht voor mijn portefuille ;-)

 5. Nathalie says:

  Hihi, grappig die hulpmiddeltjes. Ik probeerde er doorheen de jaren wel enkelen maar weinig met succes. Mijn zusje heeft adhd dus uiteraard heb ik ooit geprobeerd of haar Relatine mijn concentratie ook kon verbeteren… Niet dus ;)
  Wat bij mij echt werkte waren Bach Rescue druppels (heb je ook in spray vorm en zo) die ik kocht in een natuurwinkeltje. Hier werd ik echt enorm kalm van en was ideaal om in te nemen net voor een mondeling examen! Normaal zou het 100% natuurlijk en zo moeten zijn en een vriendin had een paar druppeltjes teveel genomen… Niks gevaarlijks maar die leek echt half gedrogeerd, die was net ietsje té relaxt voor haar examen toen :D

 6. Lisa says:

  Interessante tips, thanks! :)
  Lisa onlangs geplaatst..Shoplog: eBay and bol.comMy Profile

 7. Lisa says:

  PS: veel geluk met je examens hé! :)
  Lisa onlangs geplaatst..Shoplog: eBay and bol.comMy Profile

 8. Sarah says:

  Ik probeer in deze blokperiode op jouw aanraden ook MetaStudent. Nu vraag ik mij af, neem jij ze altijd alle 3 in en op welke tijdstippen ongeveer?

  • Lien says:

   Wat leuk! Ik hoop dat ze voor jou even goed werken als bij mij. :) Ik neem ze als volgt in:
   ‘s Morgens: 1 x Energie & Weerstand en 2 x geheugen en concentratie (viscapsules)
   ‘s Avonds: 1 x stress en vermoeidheid (aangezien deze zorgen voor een betere nachtrust)
   Laat me zeker weten of ze bij jou ook iets uit hebben gehaald. :)

   Lien onlangs geplaatst..Winactie LUSH: Merry Christmas EveMy Profile

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!