Hoe shop je op E-bay? + tips verkopers

Photobucket

Elke keer wanneer een artikel online kwam waarin ik mijn laatste e-bay aankoopjes liet zien, kreeg ik de vraag hoe je precies op zoek kunt gaan naar de laagste prijs en hoe je meer algemeen precies shopt op e-bay. In het artikel van vandaag leg ik dit nauwkeurig uit en als kers op de taart geef ik je ook nog een lijstje mee met betrouwbare verkopers.

Stap 1: e-bay.com

Ik surf zelf nooit naar de Belgische of Nederlandse site van e-bay, maar altijd naar de internationale site, namelijk www.ebay.com. Op deze manier heb je bij een zoekactie altijd alle resultaten die beschikbaar zijn. Wanneer je bijvoorbeeld via de Belgische site surft, krijg je voornamelijk eerst de verkopers die dichterbij zijn gelegen.

Stap 2: zoeken maar!

De volgende stap die je zet, is uiteraard het zoeken naar producten. In deze ‘how to’ zal ik op zoek gaan naar een uilenketting. Je zoekt uiteraard het beste op de Engelse benaming, namelijk ‘owl necklace’. Deze typ ik in en vervolgens bekom ik dit scherm…

Photobucket

Nu krijg je dus de resultaten die het best gelinkt zijn aan je zoekactie. Maar ik wil daarnaast ook uiteraard de zo goedkoop mogelijke kettingen! Daarvoor verander je ‘best match’ in ‘price + shipping: lowest first’:

Photobucket

Zoals je ziet, staan nu de meest goedkope kettingen (meestal ook kettingen waar je op dient te bieden) eerst:

Photobucket

Wanneer je liever niet gaat bieden op een ketting, maar deze gewoon graag onmiddellijk koopt, kan dat ook! Ik heb namelijk al enkele keren voor gehad dat er bij een bieding meer wordt geboden dan wanneer je het artikel gewoon had gekocht via ‘buy now’. Dom! Je hoeft dan ‘buy it now’ aan te duiden:

Photobucket

Stap 3: een artikel naar keuze gevonden?

Ik zou zelf graag deze ketting kopen:

Photobucket

Alleen houd ik er zelf niet van om te bieden op juwelen. Je kan ze via ‘buy it now’ namelijk ook heel goedkoop kopen. Daarom duid ik ‘buy it now’ aan en doorzoek de lijst. En kom op deze terecht:

Photobucket

Een set met daarin de ketting, maar ook nog eens een paar oorringen en een ring. En dat voor $1,59!

Stap 4: Betrouwbare verkoper?

Photobucket

Uiteraard check je best ook nog of de koper wel betrouwbaar is en of er naar België wordt verzonden. Aan het rode pijltje op bovenstaande afbeelding kan ik zien dat deze verkoper al 17122 positieve beoordelingen heeft gekregen en dus te vertrouwen is. Om te kijken of de verkoper naar België verzendt, ga ik naar de link die ik met het blauwe pijltje aanduid en kijk…

Photobucket

Free shipping naar België!

Dit is hoe ik shop op e-bay!

Tips verkopers om juwelen te shoppen

Koop jij vaak via e-bay? Zo ja, wat koop je zoal?

Related posts:

Comments

 1. Sophistiqué says:

  Ik vind het makkelijker om gewoon naar de Belgische site te gaan en dan links het vakje “wereldwijd” aan te vinken. Zo voorkom je de teleurstelling nadat je iets leuks vindt als blijkt dat de verkoper helemaal niet naar België verzendt :)
  Sophistiqué onlangs geplaatst..Let’s get crafty: juweeltjes maken (1)My Profile

 2. beauties says:

  interessant :)
  beauties onlangs geplaatst..Corine de Farme: beschermende droge olie met Monoï de TahitiMy Profile

 3. Supergoede tips! Zelf shop ik liever in real life, maar ik heb toch ook al enkele fijne ebaykoopjes gedaan, zoals nagelwielen!
  The Beauty Gem onlangs geplaatst..Bescherm jezelf: mijn favoriete producten op een hete zomerdagMy Profile

 4. Ik shop precies op dezelfde manier en heb die uilenketting hier trouwens thuis liggen. Ook voor een gelijkaardige prijs gekocht. :D
  Sofie (thebelgianbeautyreview) onlangs geplaatst..Weekendje Luik || Ramada Plaza HotelMy Profile

 5. Marijke says:

  Handige tips!!
  Marijke onlangs geplaatst..Review: The Body Shop Moringa Body MistMy Profile

 6. Goh dat is jaren geleden dat ik nog eens iets van Ebay gekocht heb. Wel handige tips, maar vaak wil ik eerst iets gezien hebben in het echt voor ik over ga tot het effectief aankopen. Maar het Naked palet van UD heeft mijn vriend destijds wel via ebay gekocht omdat het toen hier (alle ja in Nederland) nog niet te koop was :-) .
  Beauty Treasures onlangs geplaatst..DOVE | REVIEW PURELY PAMPERING GAMMAMy Profile

Trackbacks

 1. [...] je zelf nog niet vaak op e-bay hebt geshopt, kan je dit artikel van mij [...]

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!