Holiday preparation: leesboeken

Photobucket

Het is bijna zo ver: binnen een week mag ik eindelijk op reis vertrekken. Ik zeg elk jaar dat ik nog nooit zo uitgekeken heb naar op reis gaan dan dit jaar en het is momenteel niet anders. Nog even helemaal relaxen voordat ik op 20 augustus aan mijn stage moet beginnen. Weet je, ik heb het echt nodig. Op vakantie wil ik vooral rusten, slapen, genieten en de omgeving ontdekken. En het is tevens de periode waarin ik de boeken lees die ik al maanden wil lezen. Ik spaar meestal de meest belovende boeken op voor op reis. Wanneer ik aan het zwembad op een ligzetel vind ik het namelijk geweldig om een boek te lezen. Zo kan op één dag makkelijk één boek lezen. Dit heeft uiteraard als gevolg dat ik nogal wat boeken meeneem op reis. Herinner je je nog dat ik enkele artikels geleden zei dat ik altijd te veel bagage mee heb? Wel, hier heb je dus nog een reden! Een boek weegt namelijk al snel een halve kilo… Als je graag wil weten welke boeken ik deze reis meeneem, klik dan snel verder!

Photobucket

Michelle Jackson – Twee dagen in Biarritz

Beste vriendinnen Kate en Annabel hebben zin in een ander verjaardagsfeest dan anders, met goed eten, veel wijn en mooie mannen. En waar kan dat beter dan in het hippe surfresort Biarritz? Kate is kunstenaar en woont in Frankrijk, terwijl Annabel het naar haar zin heeft als glamourmama in Dublin. Een ogenschijnlijk perfecte vriendschap, maar Annabel houdt al jarenlang een schokkend geheim verborgen voor Kate. Op een avond in Biarritz wordt Annabel iets te roekeloos door de alcohol en verspreekt ze zich. Kate stort volledig in en vlucht naar huis, in de Pyreneeën. Maar wanneer haar moeder kort daarna ernstig ziek wordt, ziet ze zich gedwongen een nieuwe Annabel, die haar leven over een heel andere boeg wil gooien en tot afschuw van haar echtgenoot een eigen zaak probeert op te zetten. En er zijn ook een paar minnaars uit het heden en verleden die de zaken aardig compliceren. Zal de vriendschap tussen Annabel en Kate bestand blijken tegen teleurstelling, verraad en woede? Overleven ze Biarritz?

Madeleine Wickham – Het zwemfeestje

Op een warme zondag in mei stelt de familie Delaney hun tuin en zwembad ter beschikking aan het hele dorp. Louise is er, samen met haar twee dochtertjes, maar ook haar ex, die haar boze blikken toewerpt. Louise negeert hem volkomen. Terwijl de kinderen spetteren en gillen ligt zij lekker in de zon te dromen van de nieuwe liefde in haar leven, een aantrekkelijke advocaat. Het lijkt een perfecte dag te worden. Tot het noodlot toeslaat. Er gebeurt een ongeluk bij het zwembad. De Delaneys zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat Louise hen gaat aanklagen.

Sheila O’Flanagan – De perfecte man

Een luxe cruise naar de Cariben. Warme, tropische dagen, heerlijke zwoele nachten. Maar de Ierse zussen Britt en Mia stappen niet als toerist aan boord van de Aphrodite. Britt gaat workshops geven over haar bestseller De perfecte man en wordt geacht een ware liefdesexpert te zijn. Haar zus Mia, die meegaat als assistent, is nog steeds verliefd op haar oude vlam en is zich nauwelijks van andere mannen bewust. Zal de exotische magie van de Cariben ook voor de nuchtere Britt en de dromerige Mia haar werk doen? Blijft het bij een onschuldige flirt of durven beide vrouwen alles te riskeren en een nieuwe toekomst te omarmen?

Photobucket

Lindsey Kelk – Rachel’s mislukte masterplan

Rachel Summers: succesvolle twintiger, met een leven dat helemaal volgens haar Masterplan verloopt. Ze heeft een leuke baan als visagiste, een knappe vriend, een groot appartement in Londen en geweldige vrienden. De volgende fases in haar Plan zijn een koophuis, een baby, verhuizen naar een groter huis, nog een baby en een grote auto. Simpel. Maar helaas. Simon, Rachels vriend, besluit dat ze een pauze nodig hebben. Rachel is ervan overtuigd dat het allemaal zo overwaait, maar vier weken later slaapt hij nog steeds in een andere kamer. Emely en Matthew, Rachels beste vrienden, kunnen het niet langer aanzien. Ze komen met een Nieuw Plan: Het To Do-Lijstje voor Singles. Het lijstje neemt hen mee op avontuur en dwingt hen alle drie onder ogen te zien dat er heus overal liefde te vinden is, als je de kans maar grijpt!

Lauren Weisberger – Champagne In Chateau Marmont

Brooke en Julian hebben het prima samen in New York. Zij heeft twee banen, waarvan ze kunnen rondkomen en hij timmert aan de weg als muzikant. Maar als Julian na een tv-optreden door een groot platenlabel wordt benaderd neemt hun leven een radicale wending. Al snel bevinden ze zich in een compleet nieuwe wereld vol rijkdom. Maar Julians roem leidt er ook toe dat zij slachtoffer worden van meedogenloze paparazzi. Is hun relatie sterk genoeg om alle bizarre roddels en bemoeienissen te overleven? Brooke wordt gedwongen om te kiezen: vluchten of vechten.

Twijfelgevallen…

Photobucket
Deze boeken had ik ook nog meegenomen uit de bib, maar hebben het net niet gehaald:

 • Emma McLaughlin – Dagboek van een nanny
 • Emma McLaughlin – Nanny Slaat Terug
 • Michelle Jackson – Een kus in Havana
 • Emily Barr – De perfecte leugen
 • Claudia Carroll – Waarom had ik ook alweer een man nodig?
 • Lindsey Kelk – Ik hou van Hollywood
 • Milly Johnson – Zomervlinders

Welke boeken neem jij mee op reis?

Bron synopsis: www.cosmox.be

Related posts:

Comments

 1. Julie says:

  Herkenbaar! Ik lees ook altijd een ton boeken op vakantie. Zit altijd met overgewicht en het is zelf zo erg dat ik gewoon een deel van mijn boeken drop in de koffer van mijn zusje. Die slaagt erin om maar 14 kg mee te hebben! Dus daar kunnen nog wat extra boeken bij :)
  Fijne reis, geniet nog van de mooie zomerdagen hier in België!

 2. Jacky says:

  Maar is het dan geen idee om een e-reader aan te schaffen? Kost je even een rib uit je lijf (al zijn ze er ‘al’ voor €70), maar het scheelt je zo veel gesjouw! Kies er dan wel een waar je mee de zon in kan (ontspiegeling).
  Zelfs mijn moeder is overtuigd van dat ding na haar vakantie. Het scheelt je zooo veel kilo’s. Ik nam voor 2 weken vakantie ook altijd een boek of 20 mee.
  Jacky onlangs geplaatst..Shortjes: to buy or not to buyMy Profile

 3. beauties says:

  champagne in het chateau marmont spreekt me aan :D waarschijnlijk door de gorgeous stiletto ;)

 4. Elien says:

  Champagne in Chateau Marmont en Het Zwemfeestje heb ik ook gelezen, de eerste vond ik supergoed, Het Zwemfeestje wat minder. Ik hou van Hollywood is trouwens wel een aanrader! Ik ben echt fan van Lindsey Kelk al moet ik zeggen dat ik hier ook weer haar laatste boek (I Heart London) net wat minder vond. The Single Girl’s To Do List (of Rachel’s Mislukte Masterplan in het Nederlands) heb ik net besteld :)
  Elien onlangs geplaatst..How to: de laatste restjes That Gal primer gebruikenMy Profile

 5. Elien says:

  Ik steek trouwens altijd mijn boeken in de handbagage: veel gemakkelijker en je kan extra dingen in je valies steken zo!
  Elien onlangs geplaatst..How to: de laatste restjes That Gal primer gebruikenMy Profile

 6. ellies.be says:

  Oh zien er leuke boeken uit! Ik sleep er ook altijd veel te veel mee op vakantie, en uiteindelijk lees ik dan bijna niet, want er is toch altijd zoveel te zien :)
  Ieder jaar opnieuw… En nu zit ik dus met zo’n voorraad ongelezen boeken dat ik mezelf een boekenstop heb opgelegd :-D – Liesbeth
  ellies.be onlangs geplaatst..Online outfit-shoppen voor minder dan €50, lukt het?My Profile

 7. Joany says:

  Wat een leuke boeken. Ik ga normaal gesproken ook altijd met een grote stapel boeken op sleeptouw richting mijn vakantiebestemming. Maar dit jaar gaat alles lekker compact en travel-friendly mee op mijn Ereader.
  Ik neem ook veel chicklits mee, maar lees nóg liever Young Adult fictie. Zoals de Hongerspelen, Betoverd, Delirium Amoris etc.

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!