How to – My signature ooglook

Wanneer je eens een dagje helemaal geen inspiratie hebt, grijp je al snel naar dat ene oogschaduwpaletje en diezelfde oogschaduwkleurtjes. Vandaag toon ik jullie een ooglook die ik zelf maak wanneer ik weinig tijd heb of geen inspiratie. Deze ooglook is lekker eenvoudig en in enkele minuten gefikst. Ik maakte gebruik van een paletje van Dior, maar je kan zelf uiteraard ook gelijkaardige kleuren gebruiken.

Photobucket

Het paletje van Dior is het meest linkse en het bevat drie oogschaduwkleuren en twee lipkleurtjes. Een lichtroze kleur die perfect dienst doet als highlighter, een lichtbruine en een donkerbruine kleur. Hieronder lees je hoe ik te werk ging om deze ooglook te bekomen.

Photobucket

1. Eerst en vooral bracht ik een oogschaduwbasis van HEMA aan.

2. Vervolgens bracht ik op het bewegend ooglid de lichtroze oogschaduw aan. Omdat ik ‘s morgens nogal rondloop met een zombiegezicht – ik ben absoluut geen ochtendpersoon! – wil ik mijn ogen een zo wakker mogelijke look geven. De lichte kleur op mijn ooglid zorgt hiervoor.

3. Dan breng ik op de buitenste helft van het bewegend ooglid tot in de crease de lichtbruine kleur aan. Deze bouw ik op door twee à drie laagjes aan te brengen.

4. Dan neem ik met een dunne oogschaduwkwast wat van de donkerbruine oogschaduw en deze breng ik aan in de crease. Vervolgens neem ik een crease brush en vervaag deze kleur in mijn crease.

5. En zo gaan we over op het blenden van alle kleurtjes met een blendingbrush!

6. Omdat de kleuren door het blenden wat vervaagd zijn, breng ik ze allemaal nog even opnieuw aan. Ook breng ik wat van de lichtroze kleur aan in mijn binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot.

7. Dan breng ik de vloeibare eye liner aan van GOSH. Ik schreef hier enkele dagen geleden nog een review over.

8. Op de onderste wimperrand breng ik lichtjes wat van de donkerbruine oogschaduw aan.

9. En we werken tenslotte af met de One by One mascara van Maybelline (review).

Heb jij ook een signature ooglook? Of probeer je toch elke dag iets anders?

Related posts:

Comments

 1. Alyssa says:

  Leuk om te zien! Ik heb ook een signature look en af en toe probeer ik eens iets anders.

 2. Elien says:

  Mooie look :) Ik grijp vaak naar hetzelfde, ‘s morgens heb ik niet veel tijd dus dan is het nog zo handig om gewoon mijn signature look op te doen.

 3. Judith says:

  Wat een mooie look, leuk om te lezen! :)

 4. Maaike says:

  Heel mooi! Ik draag tussendoor eigenlijk nooit oogschaduw. Dat is eerder iets als ik naar feestjes ga en dan doe ik altijd wat anders :)

 5. Marijke says:

  Mooie look! Ik gebruik MAC’s Dazzlelight elke dag, geeft ook zo’n wakkere blik! :-)

 6. Lisa says:

  Leuk om te zien wat je signature look is, mooi :)

 7. Lauren says:

  Ik heb een basic ooglook die ik heel dikwijls gebruik en soms pas ik m’n ooglook aan aan m’n kleding :)

Trackbacks

 1. [...] links zie je een oogschaduwpalet van Dior, dat ik eerder al toonde bij deze ooglook die ik maakte. Daarnaast heb je twee paletjes van GOSH uit de nieuwe summer collectie, het linkse [...]

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!