Les Couvent des Minimes – Baume du Sourire

Photobucket

Wanneer ik je met dit weer een review inplan over een verfrissende lippenbalsem denk je vast dat ik helemaal gek geworden ben. Begrijp me niet verkeerd, ik zit dit nu te typen met vier truien over elkaar aan – ik pas het laagjessysteem toe – en een dikke wollen sjaal. Maar een sadistische neiging in me vindt het blijkbaar leuk om net op dit moment een lippenbalsem met het aroma van munt als favoriet uit te roepen. Tja, ik ben wie ik ben. Het gaat over de “Baume de Sourire” van Les Couvent des Minimes.

Benieuwd naar mijn review? Klik dan snel:

Ik mocht de munt-variant uittesten. Oorspronkelijk stond ik hier wat sceptisch tegenover, omdat ik van Palmer’s ook een lipbalsem heb met muntextract, maar van die overheersende muntgeur word ik al snel misselijk. Toch gaf ik de “Baume de Sourire” het voordeel van de twijfel en smeerde hem op mijn lippen. Je voelt wel een hele lichte tinteling en je smaakt een licht aroma van munt, maar bij deze lipbalsem overheerst het totaal niet. En dat vind ik geweldig!

Wat zegt Les Couvent des Minimes over de “Baume de Sourire”?

De Baume du Sourire is een eerbetoon aan de liefdadige werking van de Franciscanessen Missionarissen van Maria die zich zo vaak hebben ingezet om de mensen om hen heen terug te laten glimlachen. Vandaag zal de engel die goed nieuws brengt, waarvan de tekening afkomstig is uit een oud boek met gravures, deze traditie op elk product van Baume du Sourire illustreren.
Een smeuïge, niet-glanzende formule voor zachte, soepele en beschermde lippen. Het originele recept van de Baume du Sourire is verkrijgbaar in drie heerlijke aroma’s, naar keuze: Peer omdat het zo lekker is, Oranjebloesem voor de zachtheid en Munt voor de frisheid.

Photobucket

Ik ben zelf best wel benieuwd naar de lippenbalsem met peer, omdat dit toch een niet-dagelijks element is dat je in een balsem terugvindt. De “Baume du Sourire” voedt mijn lippen zoals dat hoort. Hij is daarenboven ook niet plakkerig en hij laat een lichte glans na op je lippen. Omdat hij niet plakkerig is, verdwijnt hij wel redelijk snel.

Photobucket

Zoals je op de achterkant van de “Baume du Sourire” kan lezen, bevat deze marshmallow extract – wat een leuk idee! -, shea butter, apricot seed oil en mint. Daarenboven bevat hij geen parabenen, kleurstoffen of minerale oliën.

Photobucket

Heb jij al iets van het merk “Les Couvent des Minimes” geprobeerd? Wat vond je ervan?

De “Baume de Sourire” van Les Couvent des Minimes is exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor een prijs van 7,50 EUR (15 ml). Daarnaast is er ook nog de “Baume du Sourire Formule Très Riche” die verkrijgbaar is voor een prijs van 9,00 EUR (15 ml + tasje). Deze zijn ook verkrijgbaar via de webshop.

Related posts:

Comments

 1. Nathalie says:

  Nee ik ken het merk niet, maar het ziet er weg fijn uit!

 2. Marijke says:

  Ik heb de Oranjebloesem variant, zoo fijn!!
  Marijke onlangs geplaatst..Review: Nivea Beauty Oil BadolieMy Profile

 3. deijsprinses says:

  Ken ik helemaal niet. Momenteel heb ik eentje van TBS en die doet het ook in dit weer prima!
  deijsprinses onlangs geplaatst..Quick Fix: Bad Hair DayMy Profile

 4. Lisa says:

  Ken het merk niet maar het ziet er goed uit ^_^
  Lisa onlangs geplaatst..Shoplog: New Look & DiMy Profile

 5. Esmay says:

  Klinkt wel fijn! Wel jammer dat ie niet zo lang op je lippen blijft zitten :(
  Esmay onlangs geplaatst..column: forever alone levenMy Profile

 6. petra says:

  Ik heb de orange blossom, en ik vind hem heel goed en lekker :p
  wel benieuwd naar de munt!
  petra onlangs geplaatst..Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortifying HydratorMy Profile

 7. Cynthiiaa says:

  Ik kon het merk nog niet, maar wat ziet de lippenbalsem er toch mooi uit! Heel stijlvol en chic op één of andere manier. :) Gorgeous!
  Cynthiiaa onlangs geplaatst..FOTD; Ice on the Eyes!My Profile

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!