Make-up kwasten #2.

Make-up kwasten #2.

In het vorige artikel gaf ik je wat meer algemene informatie over waar je het beste je kwasten kan kopen en hoe je een kwaliteitsvolle kwast kan onderscheiden van een flut kwast. Als je ondertussen al op zoek bent gegaan naar enkele kwasten, zal je al gezien hebben dat er vele verschillende soorten kwasten bestaan. Wil je graag weten waarvoor welke kwast dient, lees dan zeker verder. Ik bespreek hieronder voor jou de meest voorkomende kwasten.

00361 Foundation.
Er zijn verschillende soorten foundation op de markt en voor elke soort is er een specifieke kwast ontwikkeld. Ik zet er hieronder drie voor jou op een rijtje.

0116

Allereerst is er de vloeibare foundation. Deze breng je het beste aan met een foundationkwast of stippling brush. De foundationkwast is eigenlijk een universele foundationkwast, want in principe kan je hiermee alle soorten foundation aanbrengen. Deze is dus ook geschikt voor mousse- en crèmefoundation. De foundationkwast is vaak van synthetisch haar. Dit komt omdat deze kwasten vaak “dense” zijn. Dit betekent dat je de haartjes moeilijk kan buigen wanneer je erop drukt. Kwasten van dierenhaar zijn altijd iets minder dense dan die van synthetisch haar.

0108

Ik vermelde eerder ook de stippling brush of kwast. In deze kwast zitten twee soorten haar verwerkt, zowel synthetisch als dierenhaar. De haartjes staan bij deze kwast ook niet dicht op elkaar zodat je een mooi natuurlijk resultaat bekomt wanneer je hiermee vloeibare foundation aanbrengt. Een andere benaming voor deze kwast is de duo fiber brush.

0109

Naast vloeibare foundation bestaat er uiteraard ook minerale of poederfoundation. Deze breng je het beste aan met een kabukikwast om een goede dekking te bekomen. Bij een kabukikwast staan de haren heel erg dicht op elkaar.00361 Concealer.

0113

De concealerkwast lijkt iets op de foundationkwast, maar hij is iets kleiner. Hij is ook altijd gemaakt van synthetisch haar, dit opnieuw omdat de haren harder (meer dense) zijn. Deze kwast is ideaal om kleine plekjes te camoufleren, maar indien je liever een grotere kwast wenst, kan je hiervoor de foundationkwast gebruiken.00361 Blush – bronzer – highlighter.
Om deze drie make-upproducten aan te brengen zijn er heel wat kwasten beschikbaar. Het hangt ervan af hoe opvallend je de blush, bronzer of highlighter wenst.

0117

De meest voorkomende kwast is de kleine poederkwast of de blushkwast. Hiermee breng je je blush aan door een strijkende beweging te maken met de bovenzijkant van de kwast op je jukbeenderen.
Deze is ook geschikt voor highlighter en bronzer mee aan te brengen. Met deze twee producten ga je je gezicht shapen. De delen die jij iets te groot vindt op je gelaat, ga je vormgeven (shapen) met de bronzer en de delen die er iets meer mogen uitspringen, accentueer je met de highlighter.

0108

Naast deze blushkwast kan je ook de stipplingkwast gebruiken om blush aan te brengen. Deze kwast gebruik ik vooral om iets fellere kleuren aan te brengen. De dekking is bij de stipplingkwast namelijk altijd minder dan bij een blushkwast.

Ook kan je de schuine poederkwast gebruiken om je gezicht te shapen. Deze kwast is vanboven schuin afgesneden.

0118

Tenslotte is er ook nog de fan brush. Je kan deze gebruiken als je een heel subtiel een blush of highlighter wil aanbrengen. Deze kwast neemt namelijk heel weinig poeder op.Volgende zaterdag krijg je het vervolg op dit artikel, namelijk de verschillende oogschaduw en wenkbrauwkwasten en ik vertel jullie ook iets meer over het lippenseel. Daarnaast zal ik ook wat meer zeggen over wat voor mij nu de must have kwasten zijn.

Related posts:

Comments

  1. Esther says:

    Handig artikel ;)

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!