Mijn boekentips voor deze vakantie!

Als recensente van www.chicklit.nl lees ik per maand minimum twee à drie boeken. Naast de boeken die ik voor deze site lees, leen ik ook af en toe nog eens een boek uit de bibliotheek of koop ik er in de winkel. Ik vind het heerlijk om in de bib te vertoeven tussen die duizenden boeken. Bijna niemand van mijn vriendinnen vind het leuk om te lezen, ik kan er echt van genieten. Zoals vorige week bijvoorbeeld, met dat goede weer. Geef mij de zon, een zonnebril en een goed boek en ik kan er uren van genieten! Of in de winter een lekker spannend boek lezen voor de open haard, heerlijk vind ik dat!

Omdat ik in mijn leven dus al enkele honderden boeken heb gelezen, vond ik het wel leuk om mijn favoriete boeken met jullie te delen. Want niets zo stom als een boek mee op reis te nemen dat wanneer je de eerste pagina’s leest in het vliegtuig, eigenlijk geen leuk boek lijkt te zijn! Ik zal proberen om zo wat alle genres aan bod te laten komen.

Photobucket

We kennen uiteraard allemaal de klassiekers zoals de Shopaholic-reeks van Sophie Kinsella of de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Heb je deze nog niet gelezen? Dan raad ik ze je zeker aan! Ook is er vanaf deze maand een heuse jubileumbox uit met alle zes de Shopaholic delen erin verzamelt. Meer info hierover vind je hier.

Photobucket

Een van de mooiste romans die ik de laatste tijd heb gelezen is “Het huis aan het plein” van Cathy Kelly. Een mooi sfeervol boek over Ierland, het is eigenlijk een soort “Desperate Housewives” maar dan iets minder sensationeel en meer romantisch. Mijn recensie vind je hier.

Photobucket

Ik huil niet zo snel bij een boek, maar bij “Ademloos” van Kim Moelands heb ik echt tranen met tuiten gehuild. Als je dus op zoek bent naar een heerlijke tearjerker dan ben je bij dit overigens waargebeurd verhaal aan het juiste adres.

Photobucket

Wanneer je op zoek bent naar een spannende thriller, dan zijn de boeken van het schrijversduo Nicci French misschien wel iets voor jou. Ik las jammer genoeg nog maar één boek van hen, namelijk “Medeplichtig”, maar dit smaakte in ieder geval naar meer! Ook Vlaamse schrijvers als Pieter Aspe, Deflo of wereldberoemde thrillerauteurs als Stieg Larsson of Karin Slaughter doen je keer op keer beven.

Photobucket

Ik moet toegeven dat ik zelf niet zoveel thrillers lees en dat ik meer voorstander ben van het chicklit en romans genre. Voor mijn studies moet ik al zoveel zware literatuur lezen, dus hou ik ervan om in mijn vrije tijd heerlijk ontspannende boeken te lezen. ‘Bijna thuis’ van Jean Kwok is ook een heel mooi en ontroerend verhaal en laat je eigenlijk even stilstaan bij hoe goed we het eigenlijk wel niet hebben hier in België en Nederland.
Iets luchtiger zijn de boeken van Chantal Van Gastel: “Geknipt voor jou”, “Zwaar verliefd!” en “Zwaar beproefd!”. Een ander leuk boek is “Fashionista!” van Julie Dam, heerlijk voor de modeliefhebbers onder ons. En laat ik afsluiten met de allereerste chicklit die ik ooit las, en nog altijd mijn favoriete boek: “Hou je mond!” van Sophie kinsella. Dit boek neem ik dit jaar denk ik nog eens mee op vakantie, omdat het nu toch al even geleden is dat ik het heb gelezen.

En ik geef je graag nog enkele namen mee van auteurs die ook nog de moeite waard zijn om te lezen:

 • Louise Bagshawe – “Voortvluchtig” (spannende chicklit)
 • Candace Bushnell (auteur van o.a. “Sex and the city” en “Lipstick Jungle”)
 • Lauren Conrad
 • Jennifer Crusie – “Voor deze keer” (tikkeltje bizar boek, maar dat maakt het net leuk!)
 • Imogen Edwards-Jones (“Babylon”-boeken)
 • Helen Fielding (Bridget Jones e.d.)
 • Tiny Fisscher (teen chicklit)
 • Rachel Gibson (één van de bestverkochte chicklitauteurs in Amerika)
 • Emily Giffin
 • Belinda Jones
 • Lauren Kate (fantasy chicklit)
 • Josie Lloyd en Emlyn Rees
 • Lauren Weisberger (auteur van o.a. “De duivel draagt Prada”)
 • Cecily von Ziegesar (Gossip Girl-boeken)

Wanneer ik nieuwe boeken aanschaf, doe ik dat meestal via cosmox.be, omdat je hier geen verzendkosten hoeft te betalen. Als ik ergens een titel van een boek zie, zoek ik dat bijna altijd op op www.chicklit.nl, om eens te kijken wat andere lezers van het boek vinden. Zo weet je al op voorhand of het boek een aanrader is of niet.

Heb jij nog aanraders voor boeken die we mee kunnen nemen op vakantie?

Related posts:

Comments

 1. Alyssa says:

  Fashionista is een erg leuk boek! Die heb ik laatst gelezen. Best spannend ook. Harry Potter blijft favoriet en die ga ik deze zomer nog maar een keertje alle 7 lezen.

 2. Lauren says:

  Handige post! Ik vond ‘Style’ van Lauren Conrad erg leuk om te lezen, het is een soort fotoboek met stylingtips. Verder vind ik ‘De schaduw van de wind’ echt een heel goed boek. En qua chicklit vond ik ‘Carries dagboeken’ en Sophie Kinsella’s boeken ook wel leuk :)

 3. Sarah says:

  Ik heb al een aantal keer overwogen om blauwe maandag van Nicci French te kopen, maar iets weerhoudt me ervan..
  Jane Austen – Pride & Prejudice en zeker ook nog andere boeken van Jane Austen, echte aanraders..

 4. Jessica says:

  Literaire thrillers lees ik ook wel eens graag;
  vooral die van Loes den Hollander en die van Simone van der Vlugt.

 5. Elien says:

  erg leuke tips!

 6. Eline says:

  ik ben terug begonnen in de boeken van Harry Potter… kan er maar geen afscheid van nemen :)

 7. stine says:

  Hier ook een chicklitfan !!! Ik lees ze wel in het Engels; mijn favoriete schrijfsters : Carmen Reid (over een personal shopper), Jane Green, Marian Keyes, Alexandra Potter, Carole Matthews en nog veel meer !

Trackbacks

 1. [...] jaar gaf ik ook al boekentips voor de vakantie. Deze kan je in dit artikel [...]

Speak Your Mind

*

Toon ons je laatste post!